11 februari 2022
20:00

Östra SK

Referat: Månsarps IBK - Östra SK

Månsarps H3-lag avslutar en intensiv vecka i H3-serien, med att vinna hemma mot Östra SK. Överlag så var hemmalaget bättre, även om det var jämnt periodvid.

Det var ett lila hemmalag som satte full fart i första perioden. Kanske en reaktion på den mediokra matchen i veckan mot Westbo, som vanns med ett nödrop. Jesper Persson visar vägen med 1-0, bra skott utifrån. Edvin Lundmark drar dit 2-0. Vilket också blir periodresultatet. Restriktioner var ju hävda, och vi fick återigen ta in mer publik än 50. Tyvärr så verkade matchklockan lida av några för oss okända restriktioner, då vi helt enkelt inte fick igång tiden i första perioden. Dock så syntes resultat på tavlan, även utvisningar gick och se. Vi får en utvisning i första, Joel Blychert, 19:43.
Skotten i första var 17-12, men då har vi betydligt hetare chanser än Östra, som mer verkar satsa på skott från backplats.
Lite rörigt med ej fungerande klocka, men bra med rutinerade domare på plats i Johnny Edh och Daniel Pettersson. De hade vairt med om situationen förr, t o m under denna säsong.

Till den andra perioden så är klockan med oss igen, efter snabb felsökning och åtgärd från en av de bildade (nåja) i seketariatet.
Andra perioden blir en helt annan historia. Det börjar bra, vi dödar utvisningen, sedan gör vi 3-0 genom Mattias Kristensson, efter ett mönsteranfall, Mattias får väl inte på sitt hårdaste skott, men det letar sig in bakom bortamålvaknten. Men sedan börjar vi börjar slarva. Vi assisterar till deras reducering. Och då får Östra blodad tand. 3-1 gjorde de 04:30, och redan 05:20, står det 3-2, då vi inte fått bort bollen och de kan frispela nr 8 som säkert sätter dit bollen. Nu är det lite oroligt några minuter. Men en bortautvisning efter 09:19, gör att vi kan utöka ledningen igen till 4-2. Målskytt Erik Gustafsson, efter att Edvin uppfattat Östra´s mindre lyckade byte i boxplay, och frispelar Erik till mer eller mindre öppet mål. Detta ger oss energi. Vi gör 5-2 efter 14:15. Och detta skulle jag vilja säga är kvällens vackraste mål Jonahtan Persson passar till Jonathan Wallmon, som får till ett underbart skott i borte krysset. Härligt att se. Östra vill dock fortfarande vara med i matchen, och gör också 5-3, återigen genom nr 8 Filip Sandberg, som efter matchen fick pris som bäste bortalirare.
Perioden slutar 3-3, och det speglar väl händelserna. Östra får en utvisning när signalen ljuder, för felaktigt avstånd. Skotten i andra går till bortalaget 10-13

Utvisningen i slutskedet av andra, ger oss ett mål som innebär 6-3, i upptakten av tredje. Edvin Lundmark återigen målskytt.
Vi har ytterligare bud på något mål, men Östra gör en forcering för att komma tillbaka. Och det är nära ett antal gånger. De får också chansen i numerärt överläge, sedan Simon Svensson tagit ner bollen snyggt, men hans klubba var närmre taket än golvet. Första minuten av deras PP är vi pressade, och Daniel får göra finfina räddningar. Men andra halvan av utvisningen sköter vi bättre. Och reder ut det numerära underläget. En stund senare åker deras nr 2 Daniel Berglund, ut för otillåten trängning. Men vi gör inget mål i PP denna gång, och efter att Östra är fulltaliga, väljer de att ta timeout.
De har också några heta chanser, men antingen så räddar Daniel, eller så skjuter de utanför/över. När Jonathan Perssonn sedan gör 7-3, efter assist från namne Wallmon, så känns det klart.
Matchen avslutas med en hemmautvisning då Bastian Blychert tar en 2:a för slag. Kvitterat i brödrakampen vad gäller utvisningar.
Östra hinner inte etablera något powerplay, utan tider rinner iväg.
Seketariatet ger Edvin Lundmark pris som matchens bäste hemmalirare. Men det var många bra ikväll. T ex målvakts-Daniel och Wallmon/Persson, som spelade bra tillsammans.
Kul att ungdomar hittar upp till hallen också en fredagskväll och bidrar till stämning.